ett.

Det händer mycket här och tiden bara springer iväg med då är det bra med bissan, här kan vi ventilera och berätta varför vi är så frånvarande.
Jag har startat företag, ett. är företagsnamnet.
Gått med i hallands unga företagsnätverk, UNIK. 
Haft en toppenhelg med ringbak hos farmor, fika hos faster och farbror, god mat på källare Laxen med familjen, bra konsert med trummer&orgel och ebbot, mysig söndagseftermiddag hos syster med familj och en helt fantastisk musikal i Varberg av ps. gymnasiet som gör Cabaret.
Idag har vi haft studiedag i sydvästen (mitt rektorsområde), en heldag i Gislaved med en intressant föreläsare. Min tumme började växa och värka så smått igår och nu har det vandrat över till de andra fingrarna...japp min hand ser ut som en uppblåst plasthanske och jag har inte den blekaste aning om vad jag gjort, imorgon skall vi till Isaberg och åka skidor med skolan...det blir till att springa i barnbacken eller grilla...
Hoppas allt är bra med er! Lämna gärna en rapport på vad som händer i livet, det är så roligt att veta vad ni gör när tiden är knapp!
/Lizette



  






kolla vad jag skall se i sommar



Nöjd! /Erika

kära dagbok 2/7-96

Erika hade sovit över och dan efter lekte vi här. sen cyklade vi hem till henne och jag sovöver. Jag och Erika gick upp för vi kunde inte sova. ps. då kolla vi på tv. ds.
vi gjorde 120 negerbollar.
god natt dagboken. Lizette

(om jag inte minns fel hade vi räknat lite fel på sockermängden...)

Det tändes en lampa i mitt och Erikas huvud under vårt samtal

Kan inte alla typ skriva sina skypenamn någonstans. Så är vi alltid inloggade och alltid kontaktbara. Hur kul skulle de inte vara med en gruppskype en vanlig tisdagkväll? Gratis är de ju med, och de e ju gott. Och allt det där...
Jag börjar: mikaela.sjogander1

lyckost

Jag bakar, klappar katten, spanar på domherrar och lyssnar på Johan Örjansson. Fin dag. Fint liv. Erika

Let´s go!

Har sovit till 9 och sitter nu i köket i Stixered och äter fil. Den första bilden på skruttan plingade precis till i mobilen. Jepp, ni hörde rätt. Natten till söndagen föddes det en liten flicka. Lovisa hade bestämt sig för att föda lördag, det blev två timmar in på söndagen så duktigt av henne. Jag skulle egentligen "passa" henne denna veckan då Per jobbar men nu blir det inte så. Men jag har massvis av saker att göra ändå. Idag åker jag till Smålandstenar och kikar in Lizettes utställning. Sen skall jag baka, fixa med ett album, skypa med Anna, hälsa på bebisen och senare blir det handboll, pubrunda på chalmers, kolla in Sofie och Tomas lägenhet och sedan åka till Västerås och på söndag skall jag på utbildning. Ja, denna "lediga" veckan kommer springa iväg men jag gillar den!

vet ni vad jag tycker?

jag tycker att vi är sådär härliga! lite gött präktiga fast ändå inte liksom. som ni vet skulle jag kunna fortsätta höja, höja, höja hur länge som helst, men jag ska komma till saken.
Finns det någon mer som skulle vilja ha inloggningsuppgifter till den här bloggen? Någon utav oss då förstås, ni vet vilka det innefattar. Skriv mailadressen i kommentarsfältet, så mailar jag uppgifterna :)
God morgon,
Sofie

Onsdagsmat.

auberigine lasange   200 grader
1 auberigine
1 zucchini
1 rödlök
4 tomater
500 g krossade tomater
200 g chévreost
2 dl créme fraiche
3 dl mjölk
1 paprika
1 paket färska lasangeplattor el. hårda som man kokat lite i en gryta innan.
svartpeppar och salt ev färsk basilika och vitlök

haselnötsdressing
1/2 dl hasselnötter rostade hackade
några goda oliver
2 msk olivolja
2 msk citronsaft

skär auberigine, zucchini och tomat i 1 cm skivor på längden. salta auberiginen och zucchinin rikligt, kärna ur paprikan
ringla lite olivolja över paprikan och auberiginen och rosta i ungen ca 10 min (det blir en stor smakskillnad om man orkar rosta)
Smula chévreosten och blanda med créme fraiche och mjölk. 
koka de krossade tomaterna i en gryta och smaka gärna av med basilika, peppar, vitlök, salt. 
smörj en gratängform, varva auberigine, paprika och zucchni med lasangeplattor, tomatsås och ostblandning. krydda lite mellan varje lager. avsluta med lite ostblandning och tomat på toppen på toppen.
Grädda i ugnen på 200 grader ca 35 min.

servera med hasselnötsdressing och en god sallad!  

tisdagsmat!

här kommer ett tisdagsrecept, och jag tänkte spinna vidare på sopp-temat. här får ni receptet på min gulaschsoppa! (även om det inte är en riktig gulasch så kallar jag den det)

Ingredienser:
4 portioner
1 lök
5 potatisar
400 gram köttfärs
1 paprika
oregano, mängd efter smak (idag tog jag färsk, men det går lika bra med torkad)
paprika krydda
salt
peppar
tomatpuré
vatten
lite mjölk
Så här gör man:
Hacka löken och skala potatisen. Tärna potatisen och börja förkoka den i en separat gryta. Fräs löken och köttfärsen i en större gryta, tills köttfärsen fått ljusbrun färg. Häll i vatten så att det täcker köttfärsen, och häll sedan i potatisen som nu förkokat en stund + lite spad från förkoket. Krydda med salt, peppar och paprikapulver, samt lägg i tomatpuré (mängd efter smak). När det kokat ett tag, lägg i hälften utav oreganon och några paprikabitar som ger smak. När potatisen är nästan helt färdig, lägg i paprikan och resten av oreganon. Bon apetit!
den här bilden envisades med att komma på sniskan, hål tillgodo.
putter, putter.
det blev jättegott! det bästa är att det kommer vara ännu godare i morgondagens matlåda.
sköt om er allihopa!
kram sofie

Yngst och äldst



Gottfrid i hans mor fars mors knä...

/Lizette

måndagsmat

Har precis gjort en jättegod potatissoppa och tänkte att vi kör lite receptvecka här på bloggen, vad sägs?

4 portioner.

3-4 potatisar, ca 350 gram
1 gul lök
smör- och rapsolja
3 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
2,5 dl mellangrädde

Topping:
4 dl Keso
1 vitlöksklyfta
salt

Skala och skiva potatis och lök. Fräs lök och potatis smör. Tillsätt vatten och buljongtärningar, koka 15-20 minuter. Mixa, tillsätt grädde och koka upp. Blanda ihop toppingen. Klart!

Grymt god budgetsoppa!isen och löken.
/Erika

Fredagstankar

Jag mår egentligen fantastiskt bra men är jävligt bitter period.
Betty, lycka till ikväll du är grym. Ska tänka på dej när jag sitter på jobbet ikväll!

ja, pics!

Den som har pics från nyår kan väl slänga upp några här?
TACK SANNA, du (och Martin) hade ordnat allting så fint. Om du hinner får du gärna lägga upp smaskreceptet på köttgrytan (och hur du gjorde) för den skulle jag vilja göra. Den var ju grymt god!
idag är jag hemma i lägenheten och viker tvätt, det är inte allt för roligt. när jag är klar med det ska jag laga mat och sedan plugga. fy bubblan vad jag är nervös inför måndag, min första salstenta! wish me luck!
GRATTIS också Lizette, som ju blivit moster! Coolt.
Jag har ett grattis till att dela ut, Hanna fyller ju år idag! Congrats kompis!
Sofie

pics!

Tack alla för nyår! Jisses vad roligt vi har tillsammans! Hoppas ni har en bra start på det nya året! Själv har jag dragit på mig den fetaste förkylningen så jag är inte helnöjd för tillfället. Hur som helst, jag skulle vilja ha bilder från nyår! Det hamnade inte så många på min kamera så alla är välkomna att maila på min stixan-mail!
So long=)

RSS 2.0